Egy korszak vége...

Egy korszak vége…

Tegnap este meglátogattam a volt főnökömet akitől utoljára hoztam el régi számítógépes alkatrészeket…

Anno lassan 10 éve első folyamatos munkámat egy számítógép bontóban az Erbö Trade Kft-nél kezdtem, ahol Ernő bácsival nem csak munkahelyi kapcsolatot, de egy jó mai napig tartó barátságot is sikerült kialakítanom.

Hosszú évekig segítettem a munkámmal, akár szerelésekkel, vagy csak a pult mögött állva ahol a bolt jellegéből adódóan sok-sok gépet szereltem, szedtem szét, amiken keresztül a mostani tudásom nagy részét megszereztem.

A bolt még 3 évvel ezelőtt nyáron zárt be mivel gazdaságilag nem volt megoldható az üzemeltetése.
A boltot egy könnyed délután alatt teljesen leleltáraztuk kipakoltuk, leszereltük, majd Ernő bácsi otthonába elszállítottuk. Az üzlethelyiség a Páskomliget 61-be azóta is üresen tátong…

Az árukészlet 3 év alatt szépen lassan kopott, hol selejtezés, hol felhasználás végett, és most majd 3 év elteltével a sarokba összerakott kis maradék alkatrészek a hétvégén egy konténer tartalmává váltak.

Tegnap este még átmentem átválogatni van e valami használható köztük, de ha azt nem is érdekességeket sikerült elhozni. Még a rajtuk lévő címkék árulkodnak róla, hogy igen teszteltem, javítottam, felcímkéztem őket.

Hazafelé jöttek az emlékek, milyen volt mikor egész héten az iskola után mentem a boltba kinyitni, és ott dolgozni egész délután.

Megírni legelső PHP kódjaimat, létrehozni a legelső céges környezetben használt programomat, első hálózatokat kiépíteni, megírni életem első árajánlatát, összerakni és üzemeltetni életem első szerverét, folyamatosan emberekkel foglalkozni.

Hogy mennyi ezer csavart szedtem ki, kondenzátort forrasztottam ki és hány kiló instant kávét oldottam fel a vízben elfogyasztás végett? Nem tudom, csak azt, hogy az utolsó alkatrészek kidobásával lezárul ez a korszak.

Én örülök, hogy részt vehettem ebben a cégben és sok embernek segíthettem mikor én álltam a pult másik oldalán.

RIP Erbö Trade Kft.

90 MB Seagate ST 1102A HDDÜzemelteti a Wiking Számítástechnika Kft.

Az oldal készült: motor verzióján

tumblr hit counter

Szervereinken Ingyenes Ubuntu operációs rendszer fut Webhosting adminisztrálásra ISPconfig felületet alkalmazunk MySQL adatbázis kiszolgáló Weboldalaink phpMyAdmin felületen is elérhetők PHP5 futtatókörnyezet felel a dinamikus oldalakért Szervereink stabilitásá Gigabyte alaplapok adják Intel processor felel a sebességért